Archive

Archive for February, 2009

B+W :: Citrawarna UiTM Segamat

February 28, 2009 11 comments

Tanggal 27 Februari 2009, mencatat sejarah apabila pertambahan seorang ahli K (Tahniah kepada walid, student UiTM Segamat)..so ahli K yang baru ni pon mengajak kitorang pi UiTM Segamat..katanya ada citrawarna kat situ..so tanpa segan silu, kitorang pon pergi dengan senang hati..dan sesampainya di UiTM Segamat, tgk keadaan mmg agak gamat..penuh dgn student2 di dataran UiTM tersebut..dan yang paling penting, rata-rata semuanya student gurl..mmg rambang mata la ahli-ahli K sekalian..fuuhh..tapi nasih baik sume kuat iman (betul ker??? :D)..keh keh keh..so dah smpi je di dataran tersebut, kitorang pon ronda2 carik makan+cuci mata sikit..hehe..dlm ronda2 tu,ada gak la sikit2 snap gambar..tema untuk malam td adalah B+W (Black & white)..di sebabkan keadaan kurang cahaya, so terpaksa menggunakan speedlite yang ada..jadi mcm2 la posing yang kitorang amik..ada yg candid, ada yang curi2 tanpa kerelaan tuan badan..hik3..dan ada gak yang gelap terus gambar..hahahaha..itu sebab slh setting rasanya.. 😀 so dibawah ni adalah sedikit gambar2 yang telah di ambil semasa di UiTM Segamat..then dah penat ambil gambar, kitorang pon pi la lepak kat kedai mamak yang berdekatan..so, thanks guy sebab bwk aku pi uitm segamat mlm td..lame tak memicit butang kamera..kalau tak lawa pic, harap dimaafkan yerk.. 😀 —>>>


null

“Beli bang..beli bang..semua barang ori..” kata jurujual tersebut. 😀


Advertisements

43 Perkara Ringan Yg Menyekat Rezeki

February 27, 2009 Leave a comment

Bismillah..

Terdapat beberapa perkara yang mempunyai kaitan dengan kesusahan atau secara lebih khusus sebagai penyebab ditimpa kesusahan dan penderitaan yang mana pada kebiasaannya kita mengambil ringan tentang perkara tersebut. Dalam kitab Al-Barakah fi Fadhl lis Sa’yi Wal Harakah yang disusun oleh Abi Abdillah Muhammad bin Abdul Rahman Al-Habsyi telah diterangkan perkara yang mempunyai hubung kait dengan kesusahan seseorang.

1. tidak sembahyang atau solat.
2. tidak membaca Bismillah ketika hendak makan.

3. makan atas pinggan yang terbalik.
4. memakai kasut atau sandal memulakan sebelah kiri..
5. menganggap ringan apa2 yang terjatuh dalam hidangan makanan.
6. berwuduk’ di tempat buang air besar atau air kecil.
7. suka bersandar pada pintu rumah.
8. suka duduk di atas tangga.
9. membiasakan diri mencuci tangan di dalam pinggan selepas makan.
10. membasuh tangan dengan tanah atau bekas tepung.
11. tidak membersihkan rumah.
12. membuang sampah atau menyapu dengan kain.
13. suka membersihkan rumah pada waktu malam.
14. suka tidur di atas muka.
15. membakar kulit bawang.
16. menjahit baju yang sedang dipakai.
17. mengelap muka dengan baju.
18. berdiri sambil bercekak pinggang.
19. tidur tidak memakai baju.

20. makan sebelum mandi hadas.
21. tergesa-gesa keluar dari masjid selepas menunaikan solat subuh.
22. pergi ke pasar sebelum matahari terbit.
23. lambat pulang dari masjid.
24. doakan perkara yang tidak baik terhadap ibubapa dan anak-anak.
25. kebiasaan tidak menutup makan yang dihidangkan.
26. suka memadam pelita dengan nafas.
27. membuang kutu kepala dalam keadaan hidup.
28. membasuh kaki dengan tangan kanan.
29. membuang air kecil pada air yang mengalir.
30. memakai seluar sambil berdiri.

31. memakai serban sambil duduk.
32. mandi junub di tempat buang air atau tempat najis.
33. makan dengan menggunakan dua jari.
34. berjalan di antara kambing.
35. berjalan di antara dua perempuan.
36. suka mempermainkan janggut.
37. suka meletakkan jari jemari tangan pada bahagian lutut.
38.. meletakkan tapak tangan pada hidung.
39. suka menggigit kuku dengan mulut.
40. mendedahkan aurat di bawah sinaran matahari dan bulan.
41. mengadap kiblat ketika membuang air besar atau air kecil.
42. menguap ketika solat.
43. meludah di tempat buang air besar atau air kecil.

* Yang highlighted to adalah yg kerap kita terbuat.

Categories: Others Tags:

KEPADA SESIAPA YANG MEMPUNYAI FACEBOOK

February 24, 2009 4 comments

Aku baru terbaca mengenai tulisan Khai di blognya mengenai Facebook. Selepas selesai membacanya, aku rasa terpanggil untuk berkongsi cerita mengenai Facebook ini. Walaupun bagi sesetengah orang cerita ini cerita lama, tetapi apa salahnya aku kongsikan sekali lagi sebagai info tambahan.

Ramai yang suka menggunakan laman web sosial seperti MySpace, Frienster, Taggeddan juga Facebook untuk mencari kawan dan juga member lama di ruangan maya. Adayang menjadikan laman web sosial sebegini sebagai satu tempat untuk mereka berkarya, tidak kurang juga yang menjadikannya sebagai satu tempat dalam memperjuangkan wadah dan pemikiran masing-masing. Yang penting, ianya PERCUMA dan itulah yang aku ingin kongsikan. Lamab web sosial sekarang tidak ubah seperti blog.

Dengan menggunakan umpan yang paling senang iaitu PERCUMA, berduyun-duyunpengguna Internet akan berusaha untuk mendapat satu account bagi diri masing-masing.

Apatah lagi kalau username mereka masih belum diguna pakai oleh orang lain.Betul`kan? Jadi sebagai pembuka kata, hari ini kita akan berkongsi sedikit info mengenai laman web sosial yang sedang meletup iaitu FACEBOOK.

Sebenarnya, ada sebahagian “dark side” yang tidak diketahui oleh berjuta pengguna internet di dunia ini mengenai Facebook. Ini adalah satu konspirasi teori yang telahpun menjadi fakta benar dan apa yang boleh kita lakukan sekarang adalah “lihat” dan “terus melihat”. Jika ada di antara kita yang telah meletakkan butir-butir peribadi sebenar di dalam Facebook, maknanya tiada apa lagi yang kita boleh lakukan.

Sedarkah kita siapa sebenarnya di belakang Facebook?Sedarkah kita bahawa semua data-data yang kita berikan itu telahpun disimpan oleh pihak CIA?

Mereka boleh mengakses semua mengenai kita dan dengan mudah mendapat semua butir-butir diri tanpa perlu bertanya kepada kita, bos kita, kawan-kawan kita, pihak universiti kita, keluarga kita dan banyak lagi sumber at anytime they want!!

Dan yang lebih menyedihkan lagi, ramai dari kita terutamanya rakyat Malaysia sudahpun memberikan 100% info dan butir-butir diri mereka dengan TEPAT. Apabila ditanya,mereka dengan mudah menjawab, “nanti kalau member lama atau member sekolah inginmencari kita… senang sikit!”

Malang sekali bukan itu yang berlaku. Dalam pada keghairahan yang kita sendiri wujudkan terhadap Facebook, kita sedikitpun tidak membaca dasar ataupun polisi yang Facebook letak di dalam laman web mereka.Yang kita tahu hanyalah PERCUMA dan sikap ramah dan jujur kita itulah yang bolehmemakan diri kita sendiri sebenarnya.

Mari kita lihat apakah yang Facebook nyatakan mengenai butir-butir peribadi yang kita sendiri masukkan dalam account Facebook kita:

Cuba bayangkan!!!

Facebook yang telah menjadi kegilaan pengguna internet adalah tempat yang palingmudah untuk CIA mendapatkan data peribadi mereka dengan PERCUMA. Bagi pengguna kebanyakan (mereka yang bukan extreme), mungkin ia tidak akan membawakeuntungan kepada pihak CIA tetapi bagi mereka yang mempunyai “title” sebagai “professional” seperti seorang doktor, peguam, PROFESSOR, scientist dan yang seumpamanya… inilah MANGSA CIA yang sebenarnya.
Mengapa?
Kerana sama ada kita percaya atau tidak, ramai golongan professional yang meletakkan segala butir-butir mengenai diri mereka dengan lengkap bagai nak rak dengan alasan mereka mempunyai kawan di seluruh dunia dan masing-masing tidak mahu “kalah” dalam menceritakan semua kejayaan dan kegiatan yang telah mereka kecapi. Bukankah itu semua adalah PRIVACY diri sendiri?
Pernahkah kita/mereka fikirkan mengenai RISIKO yang mereka letakkan ke atas dirimereka sendiri?- Habis semua data mengenai aktiviti dimasukkan.- Habis semua data mengenai achievement diri dimasukkan.- Address, hometown, phone number, clubs, jobs, rekod pendidikan, interests, dailyschedule…. habis diberikan begitu sahaja. Itu semua akan disimpan oleh pihak CIAsebagai data yang boleh dijadikan statistik untuk kegunaan mereka pada masa hadapan. Malah, maklumat mengenai keluarga juga dimasukkan dengan selamba.
Halo…Kita marah bila orang mengambil tahu hal kita.Kita marah bila orang mencungkil privacy kita.Tapi kita tidak sedar yang kita telah “berikan” semuanya di dalam Facebook kita!Ikut percakapan kasar orang di warung kopi, bunyinya memang menarik. Ini dialognya:
Esok kalau katakan mereka hendak menyerang Malaysia, mereka sudahpun tahudimanakah golongan bijak pandai di Malaysia ini berada/tinggal. Sebelum dia serang,mereka akan bunuh dahulu golongan bijak pandai ini…. tiada apa yang tinggal.Bukankah semua info yang mereka perlukan sudahpun ada dalam tangan mereka?Facebook best!

Face book nombor 1 sekarang !!!Memang betul.Itu memang satu fakta. Tiada siapapun boleh menafikannya.Dan ini juga adalah satu fakta:

Facebook telah di tampung sebanyak USD500,000 oleh bekas CEO Paypal, Peter Thiel.Jadi tiada masalah untuk mempromosikannya. Tidak cukup dengan itu, sebanyak USD12.7 juta telah dilaburkan ke dalam Facebook oleh James Breyer dari Accel Partners. Mereka semuanya ada agenda yang mereka sendiri faham. Jika kamu hendaktahu siapakah mereka semua ini dan siapakah DALANG di sebalik laman web sosial ini, kamu harus memberikan fokus yang sepenuhnya pada slide flash video yang akan kamu lihat sebentar lagi. Mainkannya berulang-ulang dan cuba fahamkan.Sila klik banner di bawah untuk pemahaman lanjut:

Satu lagi, pihak CIA sendiri menggunakan Facebook group to untuk merekrut staffnyabagi program kesayangan mereka iaitu National Clandestine Service. Malah, Dr AnitaJones juga telah menjadi sebahagian dari Dark Side ini. Dr Anita Jones adalah DefenceResearch and Engineering Director untuk US Department of Defence.

Bagi aku, bersosial di laman web seperti Facebook ini tidaklah salah. Malah bagus kerana silap haribulan, boleh buat duit lagi. Tapi berhati-hatilah dengan semua privasi diri sendiri. Jangan sesekali memberikan maklumat penting. Palsukan semua maklumat yang dirasakan tinggi privasinya. Maklumlah.. rakyat Malaysia inikan cepat terpengaruh.

Apalagi dengan mende PERCUMA sebegini.

Bukan hendak mengata diri sendiri, tetapi ini telahpun terbukti. Kalau tidak percaya,pergilah di Fotopages dan lihat siapakah pengguna terbesar Fotopages kelolaan rakyatIsrael tu…! Jawapannya adalah rakyat Malaysia. Tidak syak lagi…
Jadi, apa yang perlu kita lakukan sekarang?Jawapannya mudah. Bagi mereka yang pernah memasukkan data privasi mereka, senyum sahajalah. Bagi mereka yang belum dan baru nak mendaftar, berhati-hati. Itu sahaja.

Sumber : [CLICK HERE]

Categories: Others Tags:

Tips Penjagaan Kereta

February 20, 2009 2 comments

Makna Nombor Pada Tayar


Sebenarnya, setiap tayar mempunyai maklumat yang terperinci berhubung jenis, saiz dan keumpamaan, termasuk minggu dan tahun keluaran. sesiapa saja dapat memahami maklumat ini untuk membuat pilihan tayar yang tepat bagi kenderaan mereka. cara paling tepat memahaminya adalah dengan memilih satu contoh tayar dan menelitinya sedikit demi sedikit.

Di bawah ini adalah panduan untuk makna nombor yang paling penting bagi sebuah tayar. Sebagai contoh, kita akan teliti nombor berikut: 175/70R13 82H. Nombor 175 yang pertama dalam siri merujuk kepada lebar itu dalam milimeter, iaitu jarak diukur dari sisi ke sisi. biasanya jika lebih besar nilai angka ini lebih lebar tayar itu. Nombor 70 menyatakan nisbah aspek (aspact ratio) tayar atau ketinggian tayar berbanding dengan kelebaran tayar itu.

Dalam contoh, ketinggian tayar adalag 70% kelebaran tayar itu. Biasanya tayar dengan nisbah aspek 55 kebawah diklasifikasi sebagai tayar profil rendah. Tayar profil rendah memberi prestasi pengendalian keseluruhan yang lebih bagus walaupun aspek keselesaan mungkin boleh terjejas sedikit.

Huruf “R” merujuk kepada binaan tayar radial dan kesemua tayar kereta menggunakan binaan radial sejak 20 tahun lalu. Tayar binaan radial tidak mempunyai tiub dan memberi prestasi lebih bagus. Angka 13 merujuk kepada garis pusat (diameter) rim untuk membolehkan tayar dimuatkan. Jika ingin menukar kepada tayar dengan diameter lebih besar, anda juga perlu menukar rim kepada diameter sama.

Nombor 82 melambangkan indek keupayaan mengangkut berat tayar itu. Untuk mengetahui berat maksima melambangkan nombor “82” kami perlu merujuk kepada carta “index keupayaan mengangkut tayar berat” yang ditetapkan diperingkat antarabangsa. sebagai contoh, nombor 82 bermakna tayar mampu memikiu berat maksima 475 kilogram. Berat maksima meujuk kepada setiap tayar, kita perlu darabkan 4 kali untuk memperolehi kapasiti memikul berat kenderaan dengan empat tayar. (contoh: 475 x 4 = 1900 kg)

Huruf “H” yang terakhir adalah menyatakan kelajuan maksima bagi sesebuah tayar yang direka. Taraf kelajuan H dalam contoh bermakna bahawa tayar ini boleh mencapai dan mengekalkan kelajuan sejauh 210 km/j. Dibawah adalah senarai carta kelajuan maksimum seperti yang dilambang oleh setiap huruf abjad.

S-180 km/j
T-190 km/j
U- 200 km/j
H-210 km/j
V-240 km/j
Z-melebihi hadlaju 240 km/j
W-270 km/j
Y-300 km/j
Untuk tayar yang mempunyai keupayaan mengatasi kelajuan 270 km/j, huruf ZR akan digunakan.

Categories: Others

Cara-cara Servis Kereta

February 20, 2009 10 comments

Menservis kereta anda

Kereta yang kalau diselenggara dengan sempurna adalah kereta yang selamat untuk dipandu sebab dier punya kerosakan teknikal jarang berlaku. Selain tu dier juga buleh menjimatkan minyak dan harga jualan balik pun leh jadi tinggi sket kalau nak jual. Keto yang diselenggara dengan baik biasanya buleh start tak kira ler hujan atau panas. Pastikan kereta di”tune” dengan betul, spark plug punyer api power lagi, minyak enjin serta penapis udara tu kena bersih. Penapis Udara yang berhabuk serta berminyak mengurangkan efficiency keto anda dan buleh mencemarkan udara plak sebab asap kuar hitam. Sebuah kereta buleh bertahan lebih daripada 20 tahun andainya anda mengambil langkah-langkah penjagaan yang sewajarnya.

• Periksa tekanan angin tayar dan check kerosakan pada tayar dengan kerap. Tukar tayar jika ada benjol, dinding koyak, kelihatan benang tayar, atau lubang yang agak besar atau dalam.

• Periksa semua lampu sama ada menyala atau tidak, tukar mentol yang terbakar.

• Periksa pengilap cermin berfungsi dengan baik dan “blade” getahnya masih elok. Kalau tak elok, kasi tukar la, itu pun mau cakap ka..haiyaaa!!

• Periksa, tambah atau tukar bila perlu minyak pelincir, penapis minyak, air dalam radiator serta coolantnya, air dalam bekas washer tingkap winshield dan juga air bateri.

• Periksa setiap hos samada ada kerekahan especially pada hos radiator

• Periksa setiap belt samada dah crack pecah-pecah atau masih elok especially timing belt.

• Periksa sistem ekzos anda samada ader lubang atau pecah jika ekzos anda bunyi macam ekzos buluh atau bergegar.

Korang dicadangkan menyelenggarakan keto anda tu mengikut jadual dan dibawah adalah senarai alatan penting pada keto anda yang patut di periksa dan diselenggarakan.

• Timing belts

• Cecair Coolant enjin serta sambungannya pada hos

• Salur hidraulik atau kabel brek serta sistem breknya

• Bateri keto serta terminalnya

• Minyak gear

• Saluran petrol

• Valve

• Sistem Suspension, struts serta penyerap hentak (Absorber)

• Sistem Ekzos

• Wayar Ignition

• Sistem steering

• Kipas radiator serta air-cond

• Tayar keto

Apabila servis tuh, elok menggantikan peralatan berikut beb.

• Minyak enjin serta penapis minyaknya sekali

• Palam pencucuh

• Penapis Udara

• Gasket valve

• Minyak gear, minyak brek dan aper sajer jenis minyak yang ader

FUSE

Fuse keto biasanya terletak dalam satu panel di dalam boot hadapan keto anda atau pun berada dibawah steering kereta pada kebanyakan keto. Keto sorong takde ler. Periksa semua fuse sama ada masih elok atau pun dah terbakar. Gantikan fuse yang terbakar tu dengan yang baru dan jangan lupa simpan fuse lebihan sekurang-kurangnya 1 dari setiap jenisnya. Apabila menggantikan fuse, selalulah menggantikannya dengan fuse sama amp nyer. Jika anda menggunakan fuse yang lebih tinggi dari sepatutnya buleh menyebabkan kerosakan alat elektrik kereta anda kerana fuse yang sepatutnya terbakar tu masih lagi elok dibawah bebanan tinggi. Jika fuse yang betul dimasukkan dan fuse masih terus terbakar, ini bermakna ader masalah dalam litar elektrik tersebut, boleh jadi short circuit la tuh.

MINYAK ENJIN

Adalah penting supaya minyak enjin berada pada paras yang betul. Periksa paras minyak enjin kereta anda selalu supaya tidak berada dibawah paras minimum. Masa terbaik untuk check adalah selepas kenderaan tersebut tidak berjalan atau di hidupkan enjinnya semalaman. Semasa check tu, adalah lebih elok kalau keto tu berada atas tanah yang rata sebab bacaan anda nanti adalah lebih tepat. Anda cuma perlu tambah minyak pelincir tambahan apabila deepstick menunjukkan minyak di paras MIN. Disarankan setiap pemilik keto supaya menukar minyak enjin keto setiap 5,000km atau pun 3 bulan yang mana terdahulu. Penapis minyak juga wajib ditukar apabila penukaran minyak enjin dibuat.

PENAPIS UDARA

Jika anda memandu dalam keadaan biasa, elok ler kalau check keadaan penapis udara keto anda dalam sebulan sekali. Tapi kalau korang bawak selalu bawak dalam keadaan yang extremely berhabuk, disarankan supaya tukar atau bersihkan oil filter tu setiap 2,000km. Sekarang nie ramai yang suka pakai re-useable filter yang tahan lebih lama dan boleh dicuci semula, so yang nie cuma perhatikan tahap kebersihan filter tersebut dan bersihkan apabila perlu.

SISTEM PENYEJUK

Air dalam radiator boleh diperiksa lebih kurang 6 bulan sekali. Jika didapati air bersama bahan coolant di dalam radiator berkarat, isi kandungan radiator harus dibuang, dibilas beberapa kali dengan air bersih, kemudian diisi semula dengan air bersih dengan bahan coolant yang baru. Perhatikan juga sirip radiator supaya tiada bahan-bahan asing seperti daun, serangga, batu kecil, tanah atau apr sajer tidak tersangkut pada sirip tersebut. Jika sirip tersebut kotor, anda cuma perlu membersihkannya dengan menyembur air tekanan rendah dari hos paip rumah anda. Periksa bahagian reserve tank untuk coolant samada perlu diisi semula dengan coolant tambahan atau tidak.

BRAKE

Brek adalah alat yang penting giler dalam keto anda. Adalah tersangat penting giler brake pad atau brake shoe yang dah haus diganti dengan yang baru. Periksa juga salur hidraulik brek kalau ader crack atau longgar kat mana-mana part yang buleh menjejaskan prestasi berhenti ketika membrek.

SEBAGAI PANDUAN BERSAMA

JADUAL SERVIS KERETA DISYORKAN OLEH

PROTON SERVIS

Odometer (KM x 1000)

01

05

10

15

20

25

30

35

40

45

50

55

60

65

70

75

80

85

90

95

100

Tempoh Bulan

1

3

6

9

10

15

18

21

24

27

30

33

36

39

42

45

48

51

54

57

60

Engine Oil

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

Oil Filter

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

Transmission Oil/ Automatic

G

G

G

Auto Transmission Filter

G

G

G

Spark Plug

G

G

G

G

G

G

G

G

G

G

Air Filter

G

G

G

G

G

Fuel Filter

G

G

G

Tune-up Engine

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Valve Tappet Clearance

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Radiator Coolant

B

B

B

B

G

B

B

B

G

B

B

B

G

B

B

B

G

B

B

B

G

Timing Belt & Bearing

G

Balancer Belt & Bearing

G

Belt-A/Cond, P/Steering & Alternator

P

P

P

P

P

P

P

P

G

P

P

P

P

P

P

P

G

P

P

P

P

Battery Electrolyte Level

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Fluid- Brake, Clutch & P/Steering

P

P

P

P

P

P

G

P

P

P

P

P

G

P

P

P

P

P

G

P

P

Clutch Pedal/ Bearing Free Play

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Brake Pedal Free Play

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Hand Brake Travel

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Brake Pad & Brake Shoe

S

S

S

S

S

S

S

S

S

S

Suspension & Undercarriage Bolt

K

K

K

K

K

K

K

K

K

K

K

Steering Linkage & Joint

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Driveshaft & Bellow

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Tie Rod End & Bellow

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Suspension ARM Ball Joint

P

P

P

P

P

P

P

P

P

P

Air Conditioner System

S

S

S

G

Ganti

A

Adjust

S

Servis

B

pembersihan

K

Ketatkan

P

Pemeriksaan

MANAKAH KENDERAAN BERIKUT PALING JIMAT

MARI BERKONGSI PENDAPAT DAN PANDANGAN ANDA TENTANG PENGGUNAAN MINYAK PETROL KENDERAAN YANG ANDA GUNAKAN SENDIRI…

JENIS MODEL

CC

Km / Liter Fuel Consumption

PERODUA

Kancil

660

13.5

Kancil

850

14

Kelisa

1000 (A)

14.3

Kelisa

1000

15.6

Kembara DVVT

1.3

15.7

Kembara DVVT

1.3 (A)

9

Viva

660

18

Viva

850

17

Viva

1000

17.5

Viva

1000 (A)

15.1

Myvi

1.3

16

Myvi

1.3 (A)

13.5

PROTON

Saga

1.3

13.5

Saga BLM

1.33

13

Waja Campro

1.6 (A)

15.3

Waja Campro

1.6

16

Waja Campro CPS

1.6

14.7

Waja Campro CPS

1.6 (A)

13.1

Iswara

1.5

11.8

Iswara

1.3

13.5

Gen 2 Campro

1.6 (A)

16.1

Gen 2 Campro

1.6

17.2

Persona

1.6

13.2

Savvy

1.2 (AMT)

15.3

Satria Neo

1.3 (A)

14.7

Satria Neo

1.6 (A)

14.4

Satria Neo

1.6

16.6

Wira

1.3

13.5

Wira

1.5

11.8

Perdana V6

2.0 (A)

13.3

Toyota RAV4

2.4

8.9

Toyota Corolla Altis

1.6

10

Toyota Camry

2.0

10.2

Toyota Alphard

2.4

8

Hyundai Sonata

2.0

10.5

Hyundai Accent

1.4

13.9

Toyota Vios

1.5

10.5

Toyota Hilux (Turbo)

2.5

11.2

Toyota Innova

2.0

9

Naza Citra

2.5

7.5

Naza Ria

2.5

7.5

Inokom Gets

1.4

11

Inokom Matrix

1.8

8

Inokom Matrix

1.6

10.7

Inokom Atoz

1.1

10

Honda Civic i-Vtec

2.0

10

Accord

2.0

9

Odyssey

2.4

10.5

Odyssey 4WD

2.4

9

Civic i-VTi

1.8

12

Civic i-VTi

1.6

12.8

City i-DSi

1.5

13.6

City i-Vtec

1.5

16

CRV i-Vtec

2.0

8.9

Jazz

1.4

14

S 2000

2.0

9

Mitsubishi Lancer GLX

1.6

12.7

Mitsubishi Lancer EVO

2.0 (T)

7.5

P/S: NILAI JARAK YANG DI LAMPIRKAN ADALAH DARI KOMEN OLEH PENGGUNA MODEL-MODEL YANG BERKENAAN YANG CUBA SAYA KUMPULKAN DARI BEBERAPA LAMAN BLOG MENGENAI KENDERAAN IANYA BUKAN SPESIFIKASI STANDARD OLEH PENGILANG/ PENGELUAR.

PENGGUNAAN PETROL SETIAP  SATU LITER = (NILAI JARAK DALAM KILOMETER)

KADAR PENGGUNAAN PETROL ADALAH BERGANTUNG KEPADA BEBERAPA FAKTOR YANG SENTIASA BERUBAH SEPERTI

TABIAT PEMANDUAN,

BEBAN BARANG DAN PENUMPANG DALAM KENDERAAN,

TEKANAN ANGIN TAYAR DAN SAIZ TAYAR,

UMUR KENDERAAN,

KAEDAH PENJAGAAN DAN SERVIS MENGIKUT SPESIFIKASI PENGILANG,

RINTANGAN ANGIN DI JALANRAYA,

FAKTOR PEMILIHAN LALUAN BERBUKIT ATAU LALUAN RATA

CUACA, KELAJUAN PURATA KENDERAAN,

JENIS PENGUBAHSUAIAN PADA SISTEM ENJIN

KESESAKAN TRAFIK JUGA MENYEBABKAN PEMBAZIRAN PENGGUNAAN PETROL

Sumber : Forum KKM untuk JKN Johor

Categories: Others Tags: ,

Bengkel Asas Digital Fotografi Anjuran ASFONS

February 17, 2009 11 comments

Bengkel Asas Digital Fotografi

Anjuran : ASFONS
Tempat : Hotel Seri Malaysia Taiping, Perak
Tarikh : 8-11 Februari 2009

exercise sikit yer!!

February 14, 2009 5 comments

Hanya amik masa 7 minit untuk buat
senaman ringan ini..ikut la arahan ni betul2…


ni ala taichi sikit la…
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni…
untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan…
buat macam happy aje..


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit…
buat macam takde masaalah…


buat secara aggresive  pula…
jangan peduli apa orang lain kata..


hilangkan semua stress..


pusingkan kepala…


tengok muka kat cermin
sambil goyang2.. lawa tak…


akhir sekali
buat joget kucing…

SELAMAT MENCUBA…. =)

Categories: Others