Home > Others > Rahsia di Sebalik Bilangan Kuntuman Bunga Ros

Rahsia di Sebalik Bilangan Kuntuman Bunga Ros


Selalu kita lihat, bunga dapat menunjukkan betapa romantiknya seorang lelaki kepada wanita. Saya pernah juga berikan bunga pada Mrs Teddy. Dia amat suka dengan bunga yang diberikan. Even bunga itu akan layu, tetapi perasaan dan pengalaman menerima bunga dari seorang yang tersayang memang tidak dapat dilupakan. Kalau tak caya, tanya Mrs Teddy. ;))

Namun begitu, bilangan kuntuman bunga turut mempunyai makna disebaliknya. Ada rahsia kenapa seseorang itu memberikan bunga sekian-sekian kuntum. Ada yang bagi banyak kuntuman bunga dan ada juga yang bagi satu sahaja.

Berikut merupakan rahsia di sebalik bilangan kuntuman bunga ros yang dipetik dari Love Fate Destiny.

1 Rose
Exceptional love all concentrated on you.

2 Roses
Two of us deeply in love.

3 Roses
I love you.

6 Roses
I want to be yours.

9 Roses
Love each other eternally.

11 Roses
You are the one I love most in my life.

12 Roses
Satisfactory union and mutual affinity.

13 Roses
Secret admirer.

24 Roses
Remember fondly every moment
(24 hours cannot forget you).

33 Roses
Saying “I love you” with PROFOUND LOVE.

36 Roses
Feeling romantic attachment because you come to me.

44 Roses
Constant unchangeable pledge.

50 Roses
This is “Regretless Love”.

56 Roses
My love.

66 Roses
Successful love affair.

99 Roses
Love with understanding makes love eternal.

100 Roses
Harmonious union in a century, remain a devoted couple ’till ripe-old age.

101 Roses
No other love but you.

108 Roses
Please marry me!

111 Roses
Eternal love.

123 Roses
Free love.

144 Roses
Loving you day and night eternally.

365 Roses
Thinking of you everyday, love you everyday.

999 Roses
Everlasting and eternal love.

1001 Roses
Faithful love, ’till forever

So macam mana? Dah terpikir nak bagi berapa banyak bunga ros?

Categories: Others
  1. February 5, 2009 at 3:05 PM

    hmmm…banyak nk kena cr ros pasni…

  2. pinkellyss
    February 17, 2009 at 5:08 PM

    wow…selama ni hanya tau dapat rose jer,tapi tak tau makna..
    so ..i selalu dapat 11 kuntum je..agak2 pasni nie nak impikan dapat 1001 lak…

  3. February 19, 2009 at 4:43 AM

    hehe..dapat satu kontena bunga ros nak?ehehe..

  4. pinkellyss
    February 20, 2009 at 12:55 AM

    satu kontena..?hum .biar saya fikirkan sejenak!!ahhh rasa saya mahu satu gunung (ladang) rose kat cameron tu..kah3

  5. February 21, 2009 at 8:56 PM

    wwahahaha..banyak tu bunga ros pinkellyss nak..ehehe..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: