Home > Others > Gangguan Capaian Internet Bagi Laman Web Antarabangsa

Gangguan Capaian Internet Bagi Laman Web Antarabangsa


Adalah dimaklumkan bahawa terdapat gangguan capaian Internet bagi laman web antarabangsa disebabkan oleh kerosakan circuit pada Asia Pacific Cable Network 2 (APCN2) di antara Kuantan – Katong di Singapura dan Shantou – Tanshui di Taiwan menghubungkan Malaysia ke United States (US) pada tarikh dan masa seperti yang dinyatakan di bawah.

Sehubungan itu, kemungkinan perkhidmatan Internet akan menjadi perlahan semasa melayari laman web antarabangsa.

Bagi mengatasi masalah tersebut, beberapa talian telah pun dilencongkan ke talian alternatif bagi mengurangkan masalah kesesakan trafik sepanjang tempoh kerja-kerja pembaikpulihan dijalankan.

Tarikh Mula : 18 Februari 2009 (Rabu)
Tarikh Tamat : 5 Mac 2009 (Khamis)

Sekiranya anda memerlukan penjelasan lanjut, sila layari laman web: http://www.tm.com.my/announcement/

Terima kasih

Sumber : Website KKM

Categories: Others Tags:
  1. March 4, 2009 at 2:59 AM

    perghh patut le nak upload pic pon mcm haram!!!

  2. March 6, 2009 at 10:42 PM

    wahahaha..tau takper bai..line mcm hape je kat umah aku ni..selow nak mampos..rs nak bom je TMNut ni..hish..nyusahkan..

  3. March 7, 2009 at 12:43 PM

    bom je la. ckp xguna tembak x kena bro.

  4. March 15, 2009 at 4:50 AM

    @duke
    hik3..kang bom tmNUT, tak leh plak nak mengtenet😀

  5. March 15, 2009 at 2:08 PM

    xpe ati puas😀

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: