Archive

Archive for May, 2009

Wonderpets

May 24, 2009 11 comments

Telefon, telefon berbunyi…
Telefon, kami datang.
Telefon, telefon berbunyi…

ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya!!
ada haiwan dalam bahaya, di sana…

apa yang penting ?
kerja sama..
apa yang penting ?
kerja sama..

Wonder Pets Wonder Pets…
kami datang..
membantu (anak haiwan) yang kesusahan..
kami tak besar..
dan kami tak kuat..
bila bekerjasama semua jadi mudah..

Categories: Others Tags:

Kekatu’s with Raihan

May 13, 2009 2 comments

Harap Maaf!! Gambar kurang memuaskan. Saya masih lagi dalam transfomasi Adobe Photoshop. Harap maklum. Sekian. Sokongan anda amatlah kami hargai. Terima kasih.

Categories: Others Tags: , , , ,

Jumlah Pengunjung!!

May 11, 2009 5 comments

wow..tidak disangka-sangka..blog nih telah mencapai lebih 100 orang pengunjung pada hari ini (11 Mei 2009)..terima kasih kepada yang sudi mengunjungi blog nie..

Categories: Others

Colours of blur

May 11, 2009 16 comments

Just wanna to share colours of bokeh/blur!! 😀 😛 Using manual focus & open up aperture into maximum f1.8..and tadaaaaa..huehuehue..

Categories: Others Tags: , , , , , ,

Selamat Hari Ibu!!

May 11, 2009 7 comments

Nama Ibuku : Motrika Binti Sujiran

Selamat hari ibu diucapkan kepada semua kaum-kaum ibu yang telah melahirkan kita semua. Tanpa ibu, tiadalah kita yang lahir ke dunia ini. Jadi, hormatilah ibu bapa kita kerana mereka telah menjaga kita sejak dari kecil lagi tanpa penat & jemu. Gambar di atas telah di ambil pada 10 Mei 2009 di Piza Segamat. Makan2 sikit sama family yang tercinta.

My dad

My Little Sister

Categories: Others Tags: , , ,

Cuti-cuti Malaysia :: MELAKA ::

May 8, 2009 23 comments

Salam semua…

huuuwwwaaaa..beshnyer dapat bercuti dgn kwn2 sekerja pada 2-3 Mei 2009 yang lalu..mmg lepas tensen keje gak laa pi cuti2 kat melaka aritu..sebelum pegi melaka tu, kitorang pi majlis kenduri kawin kwn kitorang di kg maamor, tangkak..nama dia shah..dapat la jumpe die kejap..hehe..so dlm kul 2 kitorang pon bergerak ke melaka melalui tol tangkak dan keluar di tol simpang ampat..jalan punye jalan, smpi la kat kota a’famosa..huhu..beso gak tempat afamosa tu kan?dgr2, situ ada umah mawi..betul ker?hik3..tp serius mmg beso..kalau tak betul2, boleh sesat agknye..kat dlm tu ada safari, water park, cowboy town, leh main paint ball & lain2 lg…so smpai la ke destinasi yg ditujui..kwsn banglo dlm a’famosa..hehehe..gambar kat bwh ni menunjukkan kitorang tgh melepakkan diri sebelum leh check in dlm banglo..sambil2 tu shoot la apa yg ada kat situ..

*melepak bersama wan di sebelah*

J-Robik Time

May 8, 2009 6 comments

This is our team mate..Good Job to all!!we have won 3rd place from 10 teams..and Segamat Team have won 3rd place at all categories..wahahhaa..very2 excited woo..the categories is sekola rendah, sekolah menengah & terbuka..so nak jadikan citer, pg2 buta pada 26 April 2009 jam 5.00 pagi tempoh hari, kitorang dah berkumpul di dataran segamat & di pondok bas hadapan hospital segamat..masing2 mata kuyu jerk sbb pg2 lg dah kena berjaga..huhu..smpi jerk di chaah, berhenti jap smyg subuh..then meneruskan perjalanan ke kluang..sebelum tu berhenti di perhentian kat yong peng..erm, ada ke patut, air kopi/teh/nescafe panas, rege dalam rm2.50++..dala cawan kecik..huh!!cekik darah betul..nsb aku tak beli air kat situ..beli gula2 jerk..huhu..smpi jerk di kluang dlm jam 8.00 pagi jgk laa..nasib baik belum bermula lagi..so sempat la kitorang pi tgk team segamat untuk kategori sekolah menengah beraksi di gelanggang sebelah..ok jgk la diorg ber”J-Robik”..cantik dgn gaya tersendiri..sambil2 menunggu turn kitorang beraksi, macam2 la ragam budak2 ni..mmg riuh rendah dibuatnya..mcm budak2 pon ada..dlm riuh2 tu, kitorg  cuba utk wat yg terbaik utk daerah segamat..sebelum masuk bertarung dlm gelanggang, kitorang praktis dlu kat luar..so kat bwh ni raut wajah kitorang sebelum bertanding..hehehe..mcm2 style ada.. 😀 😛

Practice make perfect..huhu..before start the game!!

Take picture for myself??!!

Bersambung….

Categories: Others Tags: , , ,