Home > Others > Hive Hosting

Hive Hosting


Salam Sejahtera,

Pertama sekali aku ingin mengucapkan terima kasih pada Hive Hosting yang bertempat di Kuching, Sarawak kerana membantu aku dalam pembelian E-Mail Hosting. Urusan pembelian mmg mudah sahaja. Pada aku agak murah juga harga yang ditawarkan jika dibandingkan dengan company2 lain. Dan pakej-pakej dia pun menarik dan details sekali. Memang kena dengan taste aku yang cerewet ni. Huehuehue. Kepada yang berminat, boleh lah melayari www.hivehost.net untuk menempah Web Hosting/E-Mail Hosting/Domain Name/Reseller Hosting dan Dedicated Servers. Cuma aku agak kecewa sikit sahaja kerana pendaftaran domain aku lewat 1 minggu bukan kerana Hive Host, tetapi .my Domain Registry. Diharap pihak .my Domain Regitry dapat memperbaiki kelemahan perkhidmatan mereka. Dan pada 22 Jun 2009, pendaftaran domain telah berjaya dilaksanakan oleh .my Domain Registry. Terima kasih kepada mereka.

Senarai harga domain yang di tawarkan :-

  1. June 24, 2009 at 5:02 AM

    .my 99/= stahun ke ape ni? ni rege domain sje ke?

  2. June 24, 2009 at 7:09 AM

    yaaa..domain .my harga setahun rm99 shaja..kalau nak dibandingkan company lain dlm rm100..hehe..beli domain yg sempoi2 sudah..

  3. June 24, 2009 at 5:36 AM

    mari2 murah2

  4. June 24, 2009 at 4:06 PM

    beza rm1 je ke. ampeh ko sifu!! tongga tetipu!!

  5. June 24, 2009 at 9:43 PM

    alahai..berkira betul kamu ye sifuuu..RM1 pada aku byk bezanya tau..hikhik..

  6. June 24, 2009 at 5:24 PM

    hehehe.. rege utk skali hosting sume bpe mirul?

  7. June 24, 2009 at 9:41 PM

    sila masuk sini ye cik huda –> http://www.hivehost.net/hosting/
    situ ada terangkan berapa kos untuk webhosting..tp apa2 pun, kamu survey dlu spesifikasi yang kamu inginkan..kalau tak membazir jaaa..ehehehe..kalau dpt buat subdomain byk2 lg besh..pastu kongsi2 kat kitorg eh?

  8. June 24, 2009 at 10:47 PM

    bukan masalah byk beza ke x.
    masalah malas nak mencari🙂

  9. June 25, 2009 at 3:29 AM

    wahh bayo bulan2 15henggit je.. menarik tu.. kekeke..
    free domain? .com ke or ble pilih2 ?

  10. June 25, 2009 at 4:22 AM

    free domain jika order untuk setahun. kalau tak, harga domain lain, harga hosting lain..so pilih laa..yg free tu untuk domain .com, .net, .org kalau tak silap..yg lain sume kena byar..ehehee..alaa..skali order 2 tahun sudey..hik3..jimat sket kan?ngee ngee..

  11. June 25, 2009 at 4:55 AM

    jaga otai2 mesra d sini.

  12. July 9, 2009 at 4:38 PM

    ahahhaa..mesra alam daaa..😀😛

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: