Home > Others > Layang-layang @ Segamat

Layang-layang @ Segamat



* Sila tunjuk ajar ku sifuu..sila komen dari segi komposisi, lighting, dan apa jua yang nak di komen.

Categories: Others Tags: ,
  1. October 18, 2009 at 7:18 PM

    mesti pegi dengan sifu along kan kan!!

  2. October 18, 2009 at 8:03 PM

    Azizi Liow :

    mesti pegi dengan sifu along kan kan!!

    aarr..pegi dgn die..drpd takde buat apa kat umah, aku klik2 la kejap..ehehhee..

  3. TiM
    October 19, 2009 at 11:09 AM

    nak komen bole?
    (aku dari sek smpai ke uni, ‘pandai’ mengomen je. hahaha)an

    time amik gmbar tu kan, if naikkan exposure 1stop, then add greenish plus bluish, akan lg better kot. (kot je mirul. hehehe)

    ataupun time ko edit (gne ape2 software la) add brightness/exposure, then add contrast and main2 sket ngn saturation. if ko reti main ngn hue color die, bole punch biru.

    my 2 cents opinion.

  4. nad
    October 20, 2009 at 9:34 AM

    ehem.
    my 2 cents pulak.
    agreed with Tim.
    looks abit underexposed.
    ehe~

  5. October 20, 2009 at 4:58 PM

    TiM :

    nak komen bole?
    (aku dari sek smpai ke uni, โ€˜pandaiโ€™ mengomen je. hahaha)an

    time amik gmbar tu kan, if naikkan exposure 1stop, then add greenish plus bluish, akan lg better kot. (kot je mirul. hehehe)

    ataupun time ko edit (gne ape2 software la) add brightness/exposure, then add contrast and main2 sket ngn saturation. if ko reti main ngn hue color die, bole punch biru.

    my 2 cents opinion.

    WAHAHHA..MACEH TIM..AKU NI TAK GETI SGT BAB2 TONING2 KALER..FAILED ABES WEH..TGK KAT LAPTOP NI OK JERK..HEHEHE..ALMAKLUM LAAA LENS MURAH LA KATEKAN..DAN LAGI SATU, AKU TAK GETI EDIT WEH..TLG AJAR AKU..AGGAAGA..

  6. October 20, 2009 at 4:58 PM

    nad :

    ehem.
    my 2 cents pulak.
    agreed with Tim.
    looks abit underexposed.
    ehe~

    WOOO..CIK NAD ADA LA PULOK..EKEKEKEKE..MACEH NAD..UNDEREXPOSE EK?MAYBE MATA SAYEP NI DAH KUYU KUT..๐Ÿ˜€๐Ÿ˜›

  7. October 21, 2009 at 4:11 AM

    lurima :

    Azizi Liow :
    mesti pegi dengan sifu along kan kan!!

    aarr..pegi dgn die..drpd takde buat apa kat umah, aku klik2 la kejap..ehehhee..

    aq sudah agak :p

  8. TiM
    October 21, 2009 at 6:13 PM

    oh mungkin laptop ko kene calibrate color. tpi aku pun x reti bab2 calibrate kt lapotp neh. try taye gai or yin. mereka tahu. but the simplest way to know ko dah dpt setting yg betul ialah ape yg ko nampak kt lcd laptop mesti same ngn lcd kamera ko.so ko pun x konpius.

  9. TiM
    October 21, 2009 at 7:15 PM

    mirul, aku cedok gmbar ko tanpa kebenaran. hehehe. ampun! tgkla blog aku. sile komen untuk improvement. hehe

  10. October 27, 2009 at 3:14 AM

    wah wah men curik2 nak kene saman TiMah ni๐Ÿ™‚

  11. November 2, 2009 at 1:30 PM

    how to calibrate our monitor sifoo? please teach me my sifoo

  12. November 13, 2009 at 6:20 PM

    yusufislam :

    how to calibrate our monitor sifoo? please teach me my sifoo

    tak reti la abg eddy nak calibrate monitor…maybe kena ada alat dia..senang abg eddy beli, kitorang pinjam bleh?ngeh ngeh..

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: